Ett bättre sexliv

HÄLSA, VIKTMINSKNING, IMPOTENS

Fördelar och nackdelar med 6 samlagsställningar

Publicerad 2012-09-24 07:52:21 i sexliv, sexlust,

Se vilka ställningar som är mest tillfredsställande för kvinnor, och hur män och kvinnor får ut mesta möjligt av de olika samlagsställingarna.

Missionärställingen

Kvinnan ligger på rygg med mannen ovanpå. Misssionärställingen är ett bra sätt att inleda ett samlag på men inte bästa sättet att få orgasm på. Det beror på att varken G-punkt eller klitoris stimuleras särskilt mycket.

Fördelen med ställningen är att parterna har både ögon- och kroppskontakt och att ollonet på mannens penis stimuleras.

Nackdelen är kanske att kvinnan bara delvis kan kontrollera hur djupt penis tränger in. Ställningen kan med fördel varieras genom att kvinnan ligger på ett bord vilket i många fall är en fördel för stimuleringen av kvinnan.

Kvinnan ligger ovanpå mannen

Denna ställning uppskattas av kvinnor och i synnerhet män eftersom kvinnan är den mest aktiva.

Skillnaden på denna ställning och missionärställningen är att kvinnan får större kontroll över samlagsrörelserna och kan bestämma tempot och hastigheten i rörelserna själv.

En annan fördel med ställningen är att parterna har både kropps- och ögonkontakt och kan tala med varandra.

Ridställningen

Kvinnan sitter grensle över mannen. Då kan penis tränga djupare in i slidan vilket känns mycket stimulerande för mannen.

Kvinnan kan mycket lättare få orgasm eftersom både hon och mannen kan stimulera klitoris med handen. Dessutom stimuleras både G-punkt och klitoris i den här ställningen och kvinnan kan själv reglera påverkningen av klitoris.

Ställningen är bra i flera sammanhang, om t ex mannen har problem med för tidig utlösning eler under en graviditet när magen börjat bli stor.

Samlag stående

Den klassiska snabbisen som sällan tar mer än ett par minuter.

Kvinnan bör stå stödd på ett fast underlag med ryggen mot en vägg. Det kan vara svårt att nå klimax i den här ställningen men många - både män och kvinnor tycker ändå att ett stående samlag är upphetsande, bl a för att det har lite av förbjuden frukt över sig.

Om parterna inte är lika långa kan ställningen med fördel praktiseras i en trappa så att man får rätt nivåskillnad.
Ett stående samlag kan vara ett utmärkt och roligt sätt att förnya sitt sexliv på.

Ett minus kan dock vara att det är lite för kort.

Samlag bakifrån

Kvinnan vänder ryggen mot mannen som för in penis i slidan bakifrån. Kvinnan ligger på magen eller står på alla fyra.

Ställningen har en smula dåligt rykte bl a för att den associerar till djurens sätt at para sig, men det är en ställning som många uppskattar även om man inte har möjlighet att kyssa varandra eller prata.

Några tar avstånd från ställningen för att den påminner om analsex nen det är det inte fråga om. Kvinnor kan uppleva ställingen som smärtsam eftersom penis tränger mycket djupt in och dessutom kan hon inte styra rörelserna.

Fördelen är att G-punkten lätt stimuleras i den här ställningen.

Samlag i sittande ställning

Denna ställning utförs antingen ansikte mot ansikte eller med kvinnans ansikte vänt bort från mannen. Det är lättast om mannen sitter på en stol och kvinnan sänker sig ner över honom.

Fördelen är att man kan smeka varandra och få kroppskontakt. Det är lätt att kontrollera tempot vilket är en fördel om mannen har problem med för tidig utlösning. Ställningen är också bra om man vill ha ett samlag som varar länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela