Ett bättre sexliv

HÄLSA, VIKTMINSKNING, IMPOTENS

Snabb viktminskning

Publicerad 2012-09-01 19:42:51 i Allmänt,

Snabbantning fungerar inte för varaktig viktminskning. Du kan mycket väl gå ned många kilo på två veckor genom att hårdbanta, men det är inte rätt väg mot en långsiktig viktminskning. Ofta går man ganska snabbt upp de kilon som man blivit av under den korta bantningsperioden. Därtill kan snabbantning leda till ätstörningar och bulimi. Ätstörning är svårt att bli av med och kräver ofta professionell hjälp.

Men ibland har man kanske inget val. Badsäsongen kanske närmar sig eller man vill komma i nyårsblåsan efter all julmat.

För att snabbt gå ned i vikt finns det bara en metod som fungerar: Att äta lite och att äta kalorisnålt.  Mat som man bör hålla sig till är sallad, grönsaker, frukt och ägg. Man måste vara beredd på några tuffa dagar i början. Efter cirka 5 dagar börjar hungerskänslorna att dämpas och det blir lättare.  Det är viktigt att äta multivitamintabletter så att kroppen inte drabbas av vitaminbrist.

I kombination med detta bör man motionera mycket och kanske även komplettera bantningen med bantningsmedel för att uppnå ett så snabbt resultat som möjligt. Att dricka kaffe kan även det vara en idé, då koffeinet verkar förbränningshöjande.

Det finns fördelar med snabb viktminskning. Att snabbt förlora några överflödiga kilon har ofta en motivationshöjande effekt. Det blir roligare att banta om det ger resultat. Efter några veckor på snabbantning kan man gå över till mer normal bantning och skaffa sig hälsosammare vanor. Det är endast med rätt mental attityd och genom att skaffa hälsosamma mat- och motionsvanor som man kan behålla sin idealvikt livet ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela